Egyszerűbbé válik az adatkezelés a hazai cégek számára

forrás: Prím Online, 2017. november 29. 07:23

Egységes vezérlőközpontot fejlesztett ki a vállalati adatdzsungelek irányításához az SAP szoftvercég. A hazai piacon is debütált megoldás segítségével a vállalatok egyszerűsíthetik és jobban hasznosíthatják a mind több forrásból érkező, egyre hatalmasabbá növekvő adatvagyonukat. 

Az SAP Data Hub a különböző típusú és tárolási helyeken lévő adatok szervezésével, megosztásával, felhasználásuk szabályozásával és irányításával segíti, hogy a megfelelő információk jussanak el a megfelelő személyekhez. Ezzel lehetővé válik, hogy a vállalatok a leghatékonyabban tudják kezelni, értelmezni a big datát.

 

Kihívást jelent a big data menedzselése

Az SAP új, globális felmérése során az IT vezetők 74 százaléka mondta, hogy vállalatánál a gyors reagálási képesség rovására megy a bonyolult adatkörnyezet, míg 86 százalékuk úgy véli, sokkal többet is kihozhatnának adataikból, ha azokhoz könnyebben hozzáférhetnének. Az SAP Data Hub e kihívásokra ad választ, függetlenül attól, hogy azok a felhőben vagy házon belül, adattavakban vagy adattárházakban, SAP alapú vagy más szállítótól származó rendszerekben találhatók.

 

 

Nemzetközi big data tapasztalatok a memória alapú technológiával

Egy másik big data felmérés*, amelyet az IDC piackutató készített a szoftvercég megbízásából, azt vizsgálta, miként térül meg az SAP villámgyors adatfeldolgozást kínáló platformjának használata. Az interjúk során megkérdezett szervezetek arról számoltak be, hogy a valós idejű döntéshozatalnak és üzleti folyamatoknak köszönhetően innovatív, akár az addigi játékszabályokat is átíró használati eseteket tudtak létrehozni. Versenyképességük és működési hatékonyságuk is nőtt– az IDC számításai szerint e vállalatok az SAP HANA segítségével évente átlagosan 19,27 millió dollár üzleti értéket teremtenek, miközben átlagosan évi 2,41 millió dollárt költenek a megoldásra öt éven keresztül. Erre az időszakra vetítve ez 575 százalékos megtérülésnek (ROI-nak) felel meg.

 

E big data technológia a piacvezetők között szerepel a Forrester kutatásaiban is. Az online adatfolyamok elemzésére szolgáló megoldásokat rangsoroló jelentés** kiemeli az SAP átfogó kínálatát, és hogy egyszerre képes a tranzakciók és az analitika futtatására. Ugyancsak a vezető megoldások közé sorolja a piackutató az SAP-t az adattárházak piacán*** is. Itt azon szállítók kaphattak vezetői titulust, amelyek nagy és komplex megoldásokat képesek szállítani, széleskörű felhasználást biztosítanak, nagyfokú automatizáció mellett. A big data kihívásra választ adó HANA technológia előnye nem csupán gyorsaságában, egyszerűsítést, új innovációkat lehetővé tevő erejében jelentkezik, hanem kisebb tárhelyigényében, költségcsökkentésében is: számos esetben akár tizedannyira csökkenthető le a szükséges tárhelyigény.

 

Mindezeket az SAP megoldásainak piaci fogadtatása egyaránt visszaigazolja. A HANA technológia előnyeit kihasználó, újgenerációs ERP rendszer iránti kereslet éves szinten 70 százalékkal nőtt. Az SAP S/4HANA-t közel 7 ezer vállalat használja világszerte, közöttük olyan Magyarországon is operációval bíró cégek, mint például a Bosch, az Erste Bankcsoport, a SHELL. 

 

 

______________

*Innovating with Real-Time Data and Insights with SAP HANA (IDC), November 2016, Carl W. Olofson, Matthew Marden

** Forrester Wave: Streaming Analytics Q3 2017

*** Forrester Wave: Big Data Warehouse Q2 2017

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38