A BlackBerry 10 felhasználók szeretik az Android alkalmazásokat

Az Android alkalmazások BlackBerry 10 rendszerre való letöltését segítő Snap statisztikái szerint immár több, mint 2,5 millió droidokra szánt szoftvert rántottak le szedres készülékeikre a felhasználók.

Mint tudjuk, a BlackBerry 10 rendszerű mobilok az integrált Android futtatókörnyezet jóvoltából boldogulnak a droidokra írt alkalmazásokkal. Telepíthetőek rájuk a .apk kiterjesztésű fájlok és gond nélkül futtatják azokat, feltéve, hogy nem igényelnek külön Google szolgáltatásokat, amik csak az Android rendszer számára érhetők el. A BB10 alkalmazásboltjába már felkerült egy sor portolt Android app, például a Viber is, de a legtöbb androidos szoftver közül a nem hivatalos alkalmazásboltokban válogathatnak a felhasználók. Ilyen piactér a Snap is, ami lényegében a teljes Play Store kínálatot elérhetővé teszi a BlackBerry platformjára.

 

 

A Google fiókkal használható alkalmazásbolt fejlesztője, James Muir nemrég közzétette a letöltési statisztikákat, amikből kiderült, hogy a BlackBerry 10 felhasználók imádják az Android alkalmazásokat. Az adatok szerint eddig több, mint 2,5 millió Android appot töltöttek le, ami elképesztően nagy szám, főleg, ha belegondolunk, hogy a Snap egy nem hivatalos alkalmazásbolt. Vajon mekkora számot kapnánk, ha a Snap mellett egyéb, a platformon nem hivatalos Android piacterek (pl. 1Mobile Market) letöltéseit is számításba vennénk?  És a BlackBerry Worldből letöltött Android appokról még nem is beszéltünk.

 

[Forrás: CrackBerry]

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció