Az Informatics Europe éves konferenciája az ELTE-n lesz

Az Informatics Europe – a felsŇĎoktatási intézményeket, kutatóintézeteket és ipari szereplŇĎket tömörítŇĎ európai csúcsszervezet – éves konferenciáját 2016. október 24–26. között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán rendezik. A rangos esemény középpontjában idén a digitalizáció áll.

A European Computer Science Summit évrŇĎl évre az iparági és felsŇĎoktatási szereplŇĎk, kutatóintézetek és az oktatáspolitika döntéshozóinak legfontosabb szellemi mŇĪhelye, amelyen az informatikai oktatás, a kutatás és innováció legfontosabb stratégiai kérdései kerülnek terítékre. A tizenkét éves múltra visszatekintŇĎ rangos esemény idei témája a mindent átszövŇĎ digitalizáció jelensége. Napjainkban szinte nincs olyan termék, szolgáltatás vagy gyártási folyamat, melyet nem szoftverek mŇĪködtetnek. Hogyan alkalmazkodik, és hogyan tud együttmŇĪködni ebben a globális folyamatban az informatikai felsŇĎoktatás, a kutatóintézetek és az informatikai ipar? Milyen együttmŇĪködési trendek rajzolódnak ki? Melyek a versenyképesség feltételei? Melyek a technológiai fejlŇĎdés és innováció fŇĎ irányai és legfrissebb eredményei?

 

 

A kérdésekre olyan rangos elŇĎadók keresnek válaszokat mint Palkovics László, felsŇĎoktatásért felelŇĎs államtitkár; Anthony Finkelstein, a brit kormány nemzetbiztonsági tanácsadója, az Alan Turing Intézet munkatársa, a University College of London professzora; Willem Jonker, a vezetŇĎ európai egyetemeket, kutatóintézeteket, vállalatokat tömörítŇĎ EIT Digital innovációs csúcsszervezet vezérigazgatója és Alexander Wolf, a University of California at Santa Cruz professzora, az ACM (Association for Computing Machinery) korábbi elnöke. A konferencián Lynda Hardman, az Informatics Europe elnöke és Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Kar dékánja elnököl, a programbizottsági elnökök Gregor Engels, a University of Paderborn professzora és Monostori László, az MTA SZTAKI igazgatója, az ERCIM (European Research Consortium for Informatics and Mathematics) végrehajtó bizottságának tagja lesznek.

 

A konferencia elsŇĎ napján, október 24-én a felsŇĎoktatási intézmények vezetŇĎinek szerveznek workshopot, a rendezvényt a General Electric Healthcare támogatja.

Részletes program: http://www.informatics-europe.org/ecss/program/program.html

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció