A Schneider Electric együttműködik a WageIndicator Foundationnel

Becslések szerint világszinten a munkavállalók mintegy egyharmada kevesebbet keres, mint amennyi a nyugodt, tisztességes megélhetése biztosításához elegendő. A helyzet javítása érdekében összefogásra van szükség, ennek jegyében a Schneider Electric három évre szóló partnerségi megállapodást kötött a WageIndicator Foundation nevű szervezettel.

A nyugodt megélhetést biztosító bér lehetővé teszi a munkavállalók számára a családjuk alapvető szükségleteinek fedezését és egy tisztességes életszínvonal biztosítását számukra. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a most megkötött, három évre szóló partneri megállapodással támogatja a WageIndicator Foundation munkáját, amely lehetőséget kínál a dolgozók és a munkaadók számára is, hogy megismerjék, mekkora az egyes országokban a tisztességes megélhetést biztosító bér. 

 

A WageIndicator Foundation május 1-jén hozta nyilvánosságra első, átfogó adatbázisát, amely 165 ország megélhetési béradatait teszi elérhetővé mindenki számára. Az összegyűjtött információk lehetővé teszik a vállalkozások, köztük a Schneider Electric és beszállítói számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak annak érdekében, hogy nyugodt megélhetést biztosító bért fizethessenek munkatársaiknak. 

 

 

„Egy olyan világban élünk, ahol a becslések szerint minden harmadik munkavállaló, vagyis mintegy egymilliárd dolgozó kevesebbet keres, mint amennyire a tisztességes életszínvonal biztosításához szüksége lenne, ezért a nyugodt megélhetést biztosító bérnek alapvető emberi jognak kellene lennie. Több mint 100 országban jelen lévő vállalatként a tisztességes bérek iránti elkötelezettségünk abban is megnyilvánul, hogy szerepet vállalunk a WageIndicator Foundation küldetésében, hogy a nyugodt megélhetéshez szükséges bérre vonatkozó információkat mindenki számára hozzáférhetővé tegyük” – mondta el Gilles Vermot Desroches, a Schneider Electric „Corporate Citizenship and Institutional Affairs” területért felelős alelnöke. 

 

A vállalat 2021 óta az ENSZ „Decent Work” programjának védnöke, és elkötelezett a világszervezet „Forward Faster” kezdeményezésének céljai mellett. A Schneider Electric alkalmazottainak 100 százaléka kap legalább a tisztességes megélhetést biztosító bért. Ezt a tényt a tavalyi év után idén áprilisban a Fair Wage Network újból tanúsította. Emellett a társaság emberi jogi politikája és bizalmi kódexe is megerősíti elkötelezettségét az igazságosabb társadalom megteremtése iránt.

 

A Schneider Electric nyugodt, tisztességes megélhetést biztosító bérek iránti elkötelezettsége nem csupán a saját működésében jelenik meg, hanem a partneri együttműködéseiben is tükröződik. A vállalat átfogó fenntarthatósági programja (Schneider Sustainability Impact) részeként a cég minden stratégiai beszállítójától elvárja, hogy 2025-ig tisztességes munkafeltételeket biztosítson alkalmazottai számára, beleértve ebbe a tisztességes megélhetést biztosító bérekre vonatkozó kötelezettségvállalást. A Schneider Electric arra biztat minden, ezzel a kulcsfontosságú témával foglalkozó szervezetet, hogy továbbra is működjenek együtt, annak érdekében, hogy megkönnyítsék a megbízható adatokhoz, egyértelmű módszertanokhoz és jó gyakorlatokhoz való hozzáférést.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció