Építészet - Számítógépes látványtervezési pályázat

Magyarország legnagyobb számítógépes látványtervezési pályázata indult el május 6-án, 3D,sign néven, amelynek célja, hogy a magyar építészeti és ipari látványtervezési szakmát nemzetközi szintre emelje.
Ennek megfelelően alakították ki a 9,5 millió forintos összdíjazású pályázat témáit, a nyertesek kiválasztásának szempontrendszerét és az elkészült munkák "utóéletét" is. Az Ycon pályázatának anyagait neves építészekből álló zsűri fogja elbírálni. A nemzetközi zsűri egyik leghíresebb tagja a holland Eric von Egeraat, akinek nevéhez fűződik a budapesti Felvonulási tér "gyűrött" irodaházának tervezése.

A pályaművek beadási határideje 2005. augusztus 29. Az értékelés után a zsűrin kívül a nagyközönség is véleményt mondhat a művekről az egy hónapig tartó internetes szavazáson. Két közönségdíjat is átadnak. Az alkotások utógondozásának részeként az Ycon egy művészeti albumban jelenteti meg a legjobb munkákat 2005. karácsonyára. A pályázat egyéb részleteiről a www.ycon.hu/3d,sign honlapon lehet olvasni.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció