Elektronikus ügyfélszolgálati rendszer Hódmezővásárhelyen

Elektronikus ügyfélszolgálati rendszert vezettek be Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta az önkormányzat városfejlesztési, vállalkozásfejlesztési és informatikai bizottságának elnöke szerdán az MTI-t.
Gyömrő Molnár Imre elmondta: az e-önkormányzat az önkormányzati szervezetek közötti elektronikus adatcserét lehetővé tévő, a lakosságot kiszolgáló integrált informatikai rendszer.

A fejlesztésre a város a Gazdasági Minisztérium pályázatán 315 millió 352 ezer forintot nyert, amelyhez 16 millió 598 ezer forint önerőt biztosítottak - tette hozzá.

A projekt része egy, a korábbi városi honlapnál szélesebb körű információkat és szolgáltatásokat biztosító, korszerű portálrendszer, valamit egy közérdekű térinformatikai alkalmazás bevezetése is - közölte.

Az e-önkormányzati rendszer meghatározott ügyekben kérelmek és bevallások elektronikus benyújtását teszi lehetővé, s időpont-előjegyzési lehetőséget, valamint internetről letölthető, elektronikusan kitölthető és kinyomtatható formanyomtatványokat is biztosít.

Önkormányzati szinten Hódmezővásárhely az első város, ahol az e-ügyintézés szolgáltatásai ilyen mértékben elérhetővé váltak - fűzte hozzá a városfejlesztési bizottság elnöke.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció