Az IT iparág válaszúthoz érkezett

Megnyitotta kapuit a CA World 2007

Az IT iparágat fenyegető kihívásokról, a fejlődés irányáról, és a CA vállalati IT menedzsment (EITM) stratégiájáról szóló előadással nyitotta meg hétfőn a CA World 2007 rendezvényt John Swainson, a CA elnök-vezérigazgatója.
A hatezer vásárló és üzleti partner előtt tartott megnyitójában Swainson rámutatott, hogy bár az informatikai rendszerek minden eddiginél fejlettebbek és összetettebbek, a cégeknek csak akkor származik hasznuk az új technológiákból, ha képesek biztonságosan üzemeltetni és menedzselni az IT infrastruktúrát. „A valódi, holisztikus szemléletű innováció lényege nem önmagában az újítás, hanem a technológiák helyes integrálása és hatékony alkalmazása a vállalati informatikában” – jelentette ki.

Swainson szerint az IT-menedzsment könnyebbé teszi a belső kommunikációt, ezáltal a pénzügyi kontrollt, az erőforrások hatékonyabb elosztását, a külső szabályoknak való megfelelést, és segít elérni a vállalat céljait. Az EITM technológiáknak köszönhetően az IT az üzleti célok szolgálatába állítható, az feladatok automatizálása és az információmenedzsment pedig mérhető teljesítménynövekedést és költségcsökkentést jelent.

Az IT-menedzsment nyújtotta biztonság könnyebbé teszi a kockázatkezelést, megakadályozza az információ kiszivárgását, és egyszerűen auditálható, egységes IT környezetet teremt.
A CA EITM stratégiáját a fenti célokat szem előtt tartva alakította ki, figyelembe véve, hogy a piacon számos szoftver és hardver szállító termékeivel kell együttműködnie az EITM alkalmazásoknak.

„Az EITM a CA víziója arról, milyen irányba halad a vállalati informatika – mondta el Swainson. – Az utóbbi évek tendenciái mind-mind azt mutatják, hogy az IT stratégiai fontosságúvá válik a cégek számára.”

A CA EITM platformja lehetővé teszi az IT üzemeltetés költségeinek csökkentését, az üzleti kockázatok kezelését, a megfelelést a törvényi előírásoknak, és jelentősen javítja az IT beruházások megtérülési mutatóit.

„Az elmúlt években a CA számos értékes akvizícióval erősítette mind kínálatát, mind programozói csapatát. Az új szoftvereket kiválóan sikerült összeilleszteni a CA meglevő termékeivel, így jelenleg a piacon elérhető legerősebb, legátfogóbb megoldást kínáljuk az IT-menedzsment összes részterületén. Nem állunk meg azonban, és ügyfeleink igényeivel összhangban tovább bővítjük EITM portfoliónkat.” – mondta el Swainson.

Zárásként Swainson felhívást intézett az iparág összes fejlesztőjéhez: „Napjaink IT rendszerei olyan mértékben összetettek, hogy az ügyfeleink nehezen látják át egy-egy megoldás jelentőségét. Azt szeretném, ha mindannyian azon dolgoznánk, hogy átláthatóvá és befogadhatóvá tegyük az informatikát, és folyamatosan javítsuk a beruházások megtérülési mutatóit. Nem győzöm hangsúlyozni ennek a fontosságát. Az IT iparág ugyanis válaszúthoz érkezett. Ha képtelenek leszünk segíteni a saját ügyfeleinknek az összetett rendszerek kezelésében, elveszítjük azt a bizalmat és hitelességet, amit hosszú évek munkájával sikerült felépítenünk.”

„A CA azon dolgozik, hogy az új technológiák hihetetlen lehetőségeit az üzleti élet nyelvére fordítsa le. A működtetés egyszerűsítése, menedzselhetővé, átláthatóvá tétele jelenti majd az innovációt a következő években” – zárta előadását Swainson.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció