Hiteles elektronikus ügyintézés az egészségügyben

A törvényi szabályozásnak megfelelően az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egy olyan webes licitrendszert hozott létre, amelynek célja a gyors, hiteles és biztonságos elektronikus adatszolgáltatás bevezetése. Az új rendszer lehetőséget biztosít a gyógyszergyártók, gyógyászati segédeszközgyártók számára az árváltoztatási kérelmek, árajánlatok elektronikus úton történő benyújtására és az OEP weboldalán történő gyors és áttekinthető megjelenítésére.

A NetLock Kft. rendkívül fontosnak tartja az új rendszer létrehozását, mivel nagymértékben hozzájárul az elektronikus aláírás egészségügyben történő alkalmazásának elterjedéséhez. A vállalat a rendszerhez csatlakozni kívánó szervezetek részére egy olyan tanúsítványcsomagot állított össze, amely tartalmazza a törvény által kötelezően előírt közigazgatási hatósági eljárásban alkalmazható nem minősített (fokozott biztonságú) tanúsítványt, chipkártyát és kártyaolvasót. Az új webes licitrendszer használatának fő előnye, hogy a gyógyszergyártó vállalatok árajánlataikat gyorsan, egyszerűen, jelentős megjelenítési, nyomtatási és postaköltséget megtakarítva, interneten keresztül tölthetik fel az OEP nyilvános felületére.

Az OEP Webes Licitrendszer használatára kötelezett gyógyszergyártó vállalatok számára a NetLock Kft. egy speciális tanúsítvány csomagot kínál, amely tartalmaz minden olyan eszközt, és tanúsítványt, amely az OWL licitrendszerbe történő bejelentkezéshez és a rendszer használatához szükséges. A NetLock termékcsomagjának használatával a gyógyszergyártó, gyógyszerforgalmazó vállalatok egyszerűen és gyorsan eleget tudnak tenni az adatszolgáltatással szemben támasztott hitelesítésre vonatkozó követelményeknek. A csomag használatának további előnye, hogy a benne szereplő munkatársi tanúsítvány közigazgatási ügyintézésre is alkalmas nem minősített (fokozott biztonságú) "B" osztályú aláíró tanúsítvány, amely a rendszerhez szükséges hitelesítés mellett tökéletesen használható minden más olyan felhasználási területen, ahol ezt jogszabály megengedi.

A NetLock Kft. OEP Webes Licitrendszeréhez készített csomagról további információ

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elektronikus aláírással ellátott online licitrendszerének működéséről bővebben

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció