Konferencia a veszélyhelyzeti kommunikációról

A Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki kara rendezésében 2007. szeptember 10-11-én kerül megrendezésre a „Veszélyhelyzeti Kommunikáció 2007" című tudományos konferencia.

A tanácskozás témakörei rendkívűl szerteágazóak, a rendezők nem kevesebb mint 16 területet jelöltek meg. Ezek: készenléti kommunikációs rendszerek, katasztrófavédelem; lakossági riasztási rendszerek; segélyhívások, segélyhívók; nemzetközi és magyar szabályozások; kormányzati és hatósági feladatok; hálózatfelügyelet, hálózatok összekapcsolása; távközlési, informatikai berendezések tápellátásának kérdései; a tartalékolás, kerülőutak kialakításának lehetőségei, gyakorlata; távközlés hálózatok forgalomtorlódási kérdései veszélyhelyzetekben; nyilvános és zárt célú távközlő hálózatok műszaki problémái; a média szolgáltatók szerepe és feladatai; azonnali reagálás, helyreállítás; a kitelepítések távközlési kérdései; nonprofit szakmai szervezetek tevékenysége; tájékoztatás, oktatás.

Az ingyenes részvételt biztosító konferencia fő támogatója a Nemzeti Hírközlési Hatóság.

A konferencia tématerületei az elmúlt időkben bekövetkezett sajnálatos magyarországi és külföldi események miatt rendkívül aktuális, ezért a szervezők reményei szerint sok szakmabeli kolléga érdeklődését felkeltik majd.

További információ

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció