A Telekom Austria megveszi a második számú fehérorosz mobilszolgáltatót

A Telekom Austria megszerzi a második számú fehérorosz mobilszolgáltatót, az MDC-t.

A Telekom Austria úgy jut a céghez, hogy most megvásárolja az MDC anyavállalata, a Cipruson bejegyzett SB Telecom 70 százalékát egymilliárd dollárért adósság-átvállalással együtt, és opciót vált a maradék megvételére is 2010-ben 450 millió dollárért, közölték az osztrák távközlési vállalatnál szerdán.

Az MDC-nek 2,5 millió ügyfele van, övé volt tavaly a fehérorosz piac 42,5 százaléka.

  •  


A Telekom Austria mobilszolgáltató leányvállalata az utóbbi években Ausztrián kívül Bulgáriára, Horvátországra, Szlovéniára, Szerbiára és Liechtensteinre is kiterjesztette tevékenységét, és a Telekom Austria decemberben 90 millió euróért megvásárolta az ír eTelt, amely telefon-, internet- és adatforgalmi szolgáltatásokat nyújt, és virtuális mobilszolgáltatóként is tevékenykedik Ausztriában. Az ügylet az eTel minden magyarországi, ausztriai, csehországi, szlovákiai és lengyelországi tevékenységét felöleli, az ügyletet idén áprilisban zárták. Az eTel Bécsben, Eisenstadtban, Frankfurtban, Pozsonyban, Prágában, Budapesten és Varsóban rendelkezik érdekeltségekkel.

A Telekom Austria egyik külföldi befektetése, a bolgár Mobiltel 2005. júniusban zárt megvétele 1,6 milliárd euróért, a valaha végrehajtott második legnagyobb osztrák külföldi vállalatfelvásárlás volt.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció