Autodesk-díj a "gigantikus Rubik-kockáért"

Az Autodesk bejelentette, hogy a Chandavarkar & Thacker Architects, egy bangalore-i (India) székhelyű cég nyerte el az idei "Revit BIM Experience Award" díjat. Az elismerést világszerte azon építőipari szakemberek és oktatók kapják, akik az épület-információ modellezésen keresztül segítik az építőipar átalakulását. Az Autodesk díjazottjai az épület-információ modellező Revit platform segítségével könnyedén megvalósíthatják elképzelt fejlesztéseiket, és kiváló minőséget érhetnek el.

Az indiai építészcég azért érdemelte ki a díjat, mert régóta törekednek a Revit Architecture szoftver által kínált lehetőség kihasználására az innovatív és összetett épületek tervezésekor. Törekvésük mellett azért is elismerés illeti a vállalatot, amiért az épület-információ modellezés technológiáját használja a több szakágra kiterjedő csoportmunka és a projektek korai ellenőrzését biztosító térbeli ábrázolások elkészítése során is.

"Amíg nem vezettük be az új technológiát és a Revit Architecture szoftver alkalmazását, komoly problémát okozott az épületek belsejének és külsejének látványos megjelenítése annak érdekében, hogy a műszaki szakemberek és a laikusok is azonnal átláthassák a projektet" - nyilatkozta Prem Chandavarkar, a Chandavarkar & Thacker Architects igazgatója.

A nyertes projekt

Az építészcég tervezőinek több szakágat felölelő csapata és a szerkezettervező tanácsadók a Revit-modell használatával működtek együtt a 32 500 négyzetméter területű, szokatlan háromszögletű épületegyüttes: a Brigade Rubix üzletközpont fejlesztésén, amelynek kivitelezése jelenleg is folyik Bangalore-ban. A háromszögletű helyszín miatt a tervezőcsapat egy gigantikus Rubik-kockára hasonlító innovatív megközelítést választott a maximális hasznos terület biztosítása érdekében. A terv három egymásba fonódó réteget tartalmaz, amelyek mindegyike három szintből áll, a középső szintet pedig 45 fokkal elfordították. A középső rétegen zöld tető található, amely így a környék egyik parkjaként is működik majd.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció