Etikus hackereket is képez a Kürt

Két évtizedes működésük tapasztalatát idehaza is hasznosítva, több lépcsőben, több ágon folyó akkreditált képzést indít a Kürt. A Kürt Akadémia a maguk területén kiemelkedően sikeres oktatókkal összefogva indítja szeptembertől képzéseit. Az első lépcsőben az etikus hackelés, az információbiztonság és az üzleti coaching „műhelytitkaiba” avatják be a témák iránt érdeklődő, Kürti Sándor szavaival élve, már nem „tejfeles szájú” informatikai szakembereket.

Az üzleti világban nemzetközileg elismert információbiztonsági, adatmentési specialisták és a felsőoktatás neves szaktekintélyei az utóbbi intézményekben kevésbé elsajátítható, tapasztalat alapú tudást ígérő „intellektuális kalandtúrára” invitálják az adott területen elméletileg és gyakorlatilag is felkészült jelentkezőket. A Kürt Akadémia kiötlői üzleti modelljük és szervezetépítési tapasztalatuk, az elért eredményeik által érzik feljogosítva magukat az akadémiai tudásszintet garantáló képzések indítására.

Legmélyebben az etikus hackelést elsajátítani kívánóknak, illetve munkaadóiknak kell zsebükbe nyúlniuk, hozzávetőleg másfél millió forintba kerül az egy éves képzés. A kétszer négy-ötnapos üzleti coaching és információbiztonsági tanfolyamok 400-500 ezer forint körül lesznek elérhetők.

Know-how-jukba az adatmentések során, a mentett adatok környezetéből levont következtetések hasznosítása is beletartozik, vagyis olyan egyedi tudással bírnak, amiből morzsákat csipegetve is komoly hasznot remélhetnek a képzéseken eredményesen túljutók.
A Kürt nem titkolt célja, hogy a legjobb végzetteket maga köré gyűjtve, cégen belül kamatoztassa megszerzett tudásukat.

Üzleti oldal


A hazai piac eddig csak a Kürt szakembergárdája által előállított technológia kínálta szolgáltatást ismerte. Most az adatmentési, üzleti tanácsadási, üzleti intelligencia és információ biztonsági munkáik során összegyűlt és rendszerezett akadémiai szintű, de a tevékenységükből adódóan egyedi tudásuk, know-how-juk egy részét is áruba bocsátják. Az évente elvégzett több ezer adatmentés, a tízezres nagyságrendű „mentett” eszközfajta és ezek környezete kínálta adatokat feldolgozása szolgál kvalitatív kockázatelemzési szolgáltatásuk alapjául. Az Akadémia ebből is merít. Az etikus hackelés és korrelációs logelemzés Nyugat-Európában és Távol-keleten már szolgáltatásként is hasznosul, s mostantól itthon is transzferálják képzéseikbe az ennek során összegyűlt, világszinten helytálló tudást. Az integrált biztonság (informatikai, fizikai, humán) a Kürt legkevésbé kiforrott, így még elsősorban pénznyelő és nem profit termelő területe, de cégen belül már nagy súlyt helyeznek rá, s idővel ez is Akadémiai „tárggyá” válhat.

A fentiekkel összefüggő képzések két alapvető céllal indulnak. A 2-szer 4-5 napos tanfolyamokon az informatikai rendszerek biztonságáért felelős szakembereket kívánják felkészíteni a rendszerek sérülékenységei felismerésére és a szükséges biztonsági lépések megtételére. A több szemeszteres etikus hackerképző célja, hogy a hallgatók később még a hackelés megtörténte előtt képesek legyenek felismerni a veszélyforrásokat. Vagyis a rendszerek üzemeltetésére jogilag, technológiailag, etikailag, pszichikailag és adatbiztonság oldaláról egyaránt felkészült szakemberek hagyhatják el az utolsó szemeszter után az Akadémia kapuit. Végzés után a legjobbakat a Kürt kívánja foglalkoztatni.

Szeptemberben kockázatarányos védelemmel összefüggő, tréning jellegű képzést is indítanak. Ennek során a biztonságtechnikai szakemberek megtanulhatják, hogy lehet a meglévő büdzséből optimálisan üzemeltethető, optimális biztonságú rendszert kihozni.

Szervezetépítésről másképp


Az üzleti coching felsőoktatási intézményeken belüli oktatása nem tud lépést tartani a gazdaság, az üzlet fejlődésével. A Kürt tudással kereskedik, ebben van tapasztalata. A tudás a felsőoktatásban is adott, de ott azzal nem kereskednek, ehhez nincs meg a kellő rugalmasság. Ezt az űrt kívánja a Kürt Akadémia másik lába, az üzleti coaching képzés betölteni. A tudás átadásában a terület prominens szaktekintélyei, oktatói, köztük Dr. Mérő László működnek közre. Nem „klasszikus”, tanácsadás jellegű, kész módszereket átadó coachingra, sokkal inkább „tudás és tapasztalat alapúra” számíthatnak a hallgatók, akik így a képzés során gyakorlatias, piacosítható tudást kapnak.

A jelentkezők felvételit téve juthatnak be az akkreditált tanfolyamokra, tréningekre. A tartalommal és az előadókkal a 2009. május 22-ei nyílt napon ismerkedhetnek az érdeklődők.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció