Biztonsági kamerákat kapott az Óbudai Egyetem

Január végén adta át a Robert Bosch Kft. Biztonságtechnika üzletágának nagy értékű adományát a Műszaki Főiskola jogutódjaként létrejött Óbudai Egyetem számára. A rendelkezésre bocsátott 14 darab kamera az első lépést jelenti a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar korszerű biztonságtechnikai rendszerének kiépítésében.

Az egymillió forint értékű termékcsomag újabb mérföldkő a vállalatcsoport támogatási rendszerében, amelyet a Bosch évek óta működtet a mérnökképzés színvonalának emelése érdekében.
A most átadott biztonsági kamerák nemcsak az egyetem folyosóit pásztázzák majd, hanem az oktatásban is hasznos segítséget nyújtanak. A Kar laborjában a hallgatók az egyetemi órák keretében tanulmányozhatják a zárt láncú videorendszert, és ismerkedhetnek meg a legkorszerűbb eszközök tervezésével, telepítésével, valamint üzemeltetésével.

A cég a karácsonyi ajándékozásra szánt összeget fordította a szakmai utánpótlás támogatására. Azért választották az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karát, mert ott több mint 15 éve folyik biztonságtechnikai mérnökképzés, és jól felszerelt biztonságtechnikai laborral rendelkeznek, ahol kiválóan tudják hasznosítani a berendezéseket. Az együttműködés azonban nem új keletű, korábbi szemináriumaikon a Bosch szakemberei többször is szerepeltek előadóként.

Sokoldalú támogatási rendszer

A magyarországi Bosch csoport tavaly év végéig több mint 500 millió forintot fektetett a hazai felsőoktatásba, hogy szakmailag magas színvonalú, több nyelvet beszélő mérnököket képezzen. A támogatási rendszer azonban ennél jóval összetettebb, és több ezelőttre nyúlik vissza. A vállalat 2005-ben önálló tanszéket alapított a Miskolci Egyetemen, ahol azóta mechatronikai mérnökjelöltek oktatása folyik a leginnovatívabb környezetben. 2007-ben a Budapesti Műszaki Egyetemmel kötött hosszú távú szerződés keretében a Bosch modern autóelektronikai labort adott át az intézményben, amit egy évvel később a villamos- és gépészmérnöki karok javára fordított 75 milliós újabb támogatással egészített ki, idén pedig EMC tanlabort avatott az iskolában. Ezenkívül 274 milliós szerződés keretében a Dunaújvárosi Főiskolán is új tanlabort nyitott, valamint megbízást adott egy intelligens kisautó kifejlesztésére a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János karának.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció