Magabiztos teljesítménnyel újabb Advanced+ minősítést szerzett az ESET NOD32 Antivirus

Az AV-Comparatives független tesztlaboratórium februári tesztjén 20 jól ismert antivírusterméket tesztelt, melyek közül 11 szerezte meg a legmagasabb, Advanced+ minősítést. A magas felismerési arány mellett is kevés téves riasztást produkáló termékek közül a NOD32 volt a leggyorsabb.

A vírusirtó szoftverek teljesítményének összehasonlításakor a három legfontosabb tényező a találati arány, a téves riasztások aránya, valamint a termékek sebessége. Az AV-Comparatives februári tesztje is ezt a három tulajdonságot vizsgálta, és a 20 induló közül ezúttal 11 program szerezte meg a legmagasabb, Advanced+ minősítést. Ehhez a vírusirtóknak megfelelő találati arányt és minimális téves riasztást kell produkálniuk.

E két tényező kiemelkedő fontosságú a vírusirtó szoftverek teljesítményének megítélésekor, hiszen hiába rendelkezik egy program magas találati aránnyal, ha a téves riasztások megnehezítik a felhasználók életét. Ez természetesen fordítva is igaz: ha kevés a téves riasztás, de alacsony a találati arány, az azt jelzi, hogy a termék nem nyújt megbízható védelmet az internetes károkozók ellen. A magas felismerési arány mellett is kevés téves riasztást produkáló termékek közül a tesztlaboratórium februári tesztjén a NOD32 volt a leggyorsabb, így megszerezte újabb Advanced+ minősítését.

További részletek

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció