A digitális táblák beszerzése még az idén befejeződhet

Várhatóan az év végéig megvalósulhat a digitális tábla beszerzési program  - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az MTI érdeklődésére.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban (TIOP) a pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztésére kiírt tenderen összesen 1.060
intézményfenntartó pályázónak volt lehetősége arra, hogy a szerződéskötéshez szükséges mellékleteket 2010. április 30-ig benyújtsa.

A fenti határidőre 925 pályázat érkezett be, ezzel a felhasználható lesz a rendelkezésre álló 24,2 milliárd forint keretösszeg. A pályázók korábbi és jelenlegi száma között azért van elérés, mert néhány önkormányzat intézményfenntartó társulást hozott létre, így egy pályázóként folytatta a tenderen való részvételt - közölte az NFÜ.

Jelenleg a beérkezett pályázati anyagok szakmai értékelése zajlik várhatóan 2010 május 31-éig, júniusban pedig értesítik a jelentkezőket a beszerzések megkezdésének lehetőségéről, vagy a további hiánypótlást kérnek.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2007-ben írt ki pályázatot oktatási intézmények fenntartói számára digitális eszközök és tananyag beszerzésére. A pályázaton nyertes fenntartók több ezer intézményükben kapnak lehetőséget informatikai fejlesztésre.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megbízásából a digitális eszközök beszerzésére kiírt közbeszerzést kétszer is eredménytelennek nyilvánították, így a hiánypótlást követően a kiválasztott intézmények maguk szerezhetik be a digitális eszközöket.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció