Az EU-elnökség kulisszatitkai

Európa-szerte sikeres magyar vállalat vigyázott több ezer diplomata biztonságára az utakon. A magyar EU-elnökség alatt a diplomatákat és kiemelt vendégeket szállító 148 darabból álló gépkocsi flotta követése az egyik legkomolyabb logisztikai kihívás volt a féléves elnökségi periódus során. Az ország külsŇĎ megítélése szempontjából is kulcsfontosságú feladat teljesítése egy Európa 14 országában tevékenykedŇĎ, magyar tulajdonú közlekedésinformatikai cégcsoport tagjának, a Best Way Traffic-nek köszönhetŇĎen sikeresen zajlott le. A vállalat dinamikus dugófigyelŇĎ-rendszerével, valamint egyéb innovatív technológiai megoldásaival segítette a Magyar Külügyminisztérium munkáját, melyeknek köszönhetŇĎen a hazánkba látogató több ezer uniós diplomata biztonságosan és gyorsan juthatott el az elnökségi program egyes helyszíneire.

A Porsche AG által a Külügyminisztérium rendelkezésére bocsátott és a Köztársasági Ňźrezred által mŇĪködtetett, 148 autóból álló flotta - 48 darab Audi A8 3.0 TDI Quattro, 50 db Audi A7 3.0 TDI Quattro és 50 darab Volkswagen Multivan – követésének kivitelezése komoly szakmai felkészültséget igénylŇĎ feladat volt. A közlekedésinformatikai cégcsoport, a Lambda-Com Kft. által fejlesztett, a legszigorúbb elŇĎírásoknak is megfelelŇĎ technológia segítségével a Köztársasági Ňźrezred munkatársai percre pontosan láthatták, hogy mikor indult el egy adott jármŇĪ, mikor érkezett a céljához, vagy valamilyen köztes célhoz, mennyi ideig tartózkodott ott, és hány kilométert tett meg az indulástól. Az Ňźrezred tehát valós idŇĎben követhette nyomon a küldöttségek útvonalát, és az egyes jármŇĪvek pontos mozgását. Ezen túl az úgynevezett tempótérkép segítségével a gépjármŇĪvek minden esetben elkerülhették a telített, forgalmas útvonalakat, így biztosítva a diplomaták pontos érkezését az EU-elnökség különbözŇĎ eseményeire.

„Saját fejlesztésŇĪ, dinamikus dugófigyelŇĎ rendszerünk segítségével az útvonalak megtervezésekor a flotta tagjai számára folyamatosan elérhetŇĎek voltak a közlekedési helyzettel, az útvonalakon kialakult dugókkal, útlezárásokkal kapcsolatos legfrissebb, valós idejŇĪ közlekedési információk. A rendszernek köszönhetŇĎen a delegációknak szükség esetén az útvonalak azonnali újratervezésére is módjuk nyílt” – hangsúlyozta a projekt sikeres lebonyolítása kapcsán Szvétek Ferenc, a Best Way Traffic Kft. ügyvezetŇĎ igazgatója.

„Rendszerünk az összetett szakmai kihívást jelentŇĎ magyar elnökségi program idején jól vizsgázott, ezért bízunk abban, hogy saját fejlesztésŇĪ technológiai megoldásaink elŇĎnyeit más, soros elnökséget betöltŇĎ országok is felismerik és alkalmazzák majd, hiszen az ilyen és ehhez hasonló, nagyszabású rendezvények alatt a naprakész, megbízható közlekedési információk elengedhetetlenek a flották gyors és biztonságos mozgatásához” - tette hozzá Szvétek Ferenc.

A Best Way Traffic Kft. az Európa 14 országában jelen lévŇĎ Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A cég által kínált dinamikus útvonaltervezés alapjául a cégcsoport másik tagjától, a mintegy 21 ezer jármŇĪ számára telematikai szolgáltatásokat nyújtó WebEye rendszerébŇĎl származó közlekedési adatok szolgálnak.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció