Az EU-elnökség kulisszatitkai

Európa-szerte sikeres magyar vállalat vigyázott több ezer diplomata biztonságára az utakon. A magyar EU-elnökség alatt a diplomatákat és kiemelt vendégeket szállító 148 darabból álló gépkocsi flotta követése az egyik legkomolyabb logisztikai kihívás volt a féléves elnökségi periódus során. Az ország külső megítélése szempontjából is kulcsfontosságú feladat teljesítése egy Európa 14 országában tevékenykedő, magyar tulajdonú közlekedésinformatikai cégcsoport tagjának, a Best Way Traffic-nek köszönhetően sikeresen zajlott le. A vállalat dinamikus dugófigyelő-rendszerével, valamint egyéb innovatív technológiai megoldásaival segítette a Magyar Külügyminisztérium munkáját, melyeknek köszönhetően a hazánkba látogató több ezer uniós diplomata biztonságosan és gyorsan juthatott el az elnökségi program egyes helyszíneire.

A Porsche AG által a Külügyminisztérium rendelkezésére bocsátott és a Köztársasági Őrezred által működtetett, 148 autóból álló flotta - 48 darab Audi A8 3.0 TDI Quattro, 50 db Audi A7 3.0 TDI Quattro és 50 darab Volkswagen Multivan – követésének kivitelezése komoly szakmai felkészültséget igénylő feladat volt. A közlekedésinformatikai cégcsoport, a Lambda-Com Kft. által fejlesztett, a legszigorúbb előírásoknak is megfelelő technológia segítségével a Köztársasági Őrezred munkatársai percre pontosan láthatták, hogy mikor indult el egy adott jármű, mikor érkezett a céljához, vagy valamilyen köztes célhoz, mennyi ideig tartózkodott ott, és hány kilométert tett meg az indulástól. Az Őrezred tehát valós időben követhette nyomon a küldöttségek útvonalát, és az egyes járművek pontos mozgását. Ezen túl az úgynevezett tempótérkép segítségével a gépjárművek minden esetben elkerülhették a telített, forgalmas útvonalakat, így biztosítva a diplomaták pontos érkezését az EU-elnökség különböző eseményeire.

„Saját fejlesztésű, dinamikus dugófigyelő rendszerünk segítségével az útvonalak megtervezésekor a flotta tagjai számára folyamatosan elérhetőek voltak a közlekedési helyzettel, az útvonalakon kialakult dugókkal, útlezárásokkal kapcsolatos legfrissebb, valós idejű közlekedési információk. A rendszernek köszönhetően a delegációknak szükség esetén az útvonalak azonnali újratervezésére is módjuk nyílt” – hangsúlyozta a projekt sikeres lebonyolítása kapcsán Szvétek Ferenc, a Best Way Traffic Kft. ügyvezető igazgatója.

„Rendszerünk az összetett szakmai kihívást jelentő magyar elnökségi program idején jól vizsgázott, ezért bízunk abban, hogy saját fejlesztésű technológiai megoldásaink előnyeit más, soros elnökséget betöltő országok is felismerik és alkalmazzák majd, hiszen az ilyen és ehhez hasonló, nagyszabású rendezvények alatt a naprakész, megbízható közlekedési információk elengedhetetlenek a flották gyors és biztonságos mozgatásához” - tette hozzá Szvétek Ferenc.

A Best Way Traffic Kft. az Európa 14 országában jelen lévő Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A cég által kínált dinamikus útvonaltervezés alapjául a cégcsoport másik tagjától, a mintegy 21 ezer jármű számára telematikai szolgáltatásokat nyújtó WebEye rendszeréből származó közlekedési adatok szolgálnak.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció