Jövő csütörtökig jelentkezhetnek a cégek a leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatok régiós versenyére

Deloitte Technology Fast 50

Jövő csütörtökig jelentkezhetnek a magyar technológiai cégek a Deloitte idei Technology Fast 50 versenyére, amely Közép-Európa leggyorsabban növekvő technológiai vállalatait rangsorolja. A Deloitte toplistájára tavaly 8 magyar cég jutott fel, a Játéknet.hu Kft. akkor bekerült a régió tíz legjobbja közé, a ’Rising Stars’ kategóriában pedig a prezi.com Kft. képviselte hazánkat a nemzetközi mezőnyben.

Verbó Zoltán, a Deloitte Technology Fast 50 programigazgatója elmondta: A közép-európai Technology Fast 50 lista a leggyorsabban növekvő technológiai cégeket a megelőző ötéves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolja. A 2014-es rangsor összeállítása során a 2009 és 2013 közötti árbevétel-adatokat fogjuk figyelembe venni. Idén is 17 közép-európai ország vállalkozásai indulhatnak a versenyen, amit ezúttal is három kategóriában hirdetett meg a Deloitte.

’Fast 50’

Ahhoz, hogy egy társaság felkerülhessen az összesített Fast 50 ranglistára, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
·    2009 és 2013 között minden évben legalább 50 000 eurós éves árbevételt kellett produkálnia;
·    Székhelyének valamely közép-európai országban kell lennie (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia vagy Szlovénia);
·    Saját fejlesztésű technológiával rendelkezik, vagy jelentős összegeket költ kutatás-fejlesztési tevékenységre;
·    Nem lehet leányvállalat

A győztesek kiválasztása a 2009 és 2013 közötti ötéves időszakban elért százalékos árbevétel-növekedési ütem alapján felállított rangsor szerint történik.

’Rising Stars’

A "Rising Stars" kategóriában olyan ígéretes "újonc" vállalkozások indulhatnak, amelyek túl fiatalok ahhoz, hogy szerepelhessenek az összesített rangsorban, ahol a feltétel szerint legalább öt éve működnie kell a cégnek. A „Rising Stars” kategória indulóival szemben elvárás, hogy legalább három, de legfeljebb öt éve működjenek, árbevételüknek pedig az elmúlt három év mindegyikében (2011 és 2013 között) meg kellett haladniuk a 30 000 eurót. Ettől eltekintve ugyanazok a feltételek érvényesek erre a kategóriára is, mint az összesített Fast 50 rangsorra.

’Big 5’

A ranglista "Big 5" kategóriájában olyan, gyorsan fejlődő nagyvállalatok részesülnek elismerésben, amelyek az elmúlt öt év során kiemelkedő növekedést produkáltak. Ahhoz, hogy egy cég ebben a kategóriában indulhasson, ugyanazoknak a kritériumoknak kell megfelelnie, mint az összesített Fast 50 rangsor esetében, azzal a kivétellel, hogy itt a legutóbbi vizsgált évben (2013-ben) elért éves árbevételnek már meg kell haladnia a 25 millió eurót.


A 2014-es verseny jelentkezési határideje 2014. július 17. A rangsort 2014 októberében fogja közzétenni a Deloitte. A feltételeket teljesítő jelentkezők automatikusan részt vesznek a Deloitte EMEA Technology Fast 500 nevű európai szintű megmérettetésen is.

A részvételi feltételek és az online regisztrációs űrlap a www.deloitte.com/fast50ce címen érhetők el.

További információk a versenyről:
http://www.deloitte.com/view/hu_HU/hu/iparagakfoldala/technologiamediaestelekommunikacio/cetechnologyfast50/index.htm

Videófelhívás: https://www.youtube.com/watch?v=XSL4b8WH4yc
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció