Kivezeti részvényét New Yorkból a Telekom Austria

A Telekom Austria (TA) ki kívánja vezetni részvényét a New York-i tőzsdéről. "A Telekom Austria bejelentette szándékát Amerikai Letéti Jegyeinek (ADS) kivonásáról a New York-it tőzsdéről és regisztrációjának törléséről az amerikai értékpapír felügyeletnél (SEC)" - írja a társaság közleménye. A részvények bécsi jegyzése folytatódik.
Hans Tschuden, a TA pénzügyi igazgatója így indokolta a döntést: "Az amerikai értékpapír felügyelet által a kötelező eredmény-beszámolókkal kapcsolatban hozott új szabályok miatt, és tekintettel a Telekom Austria részvényének viszonylag alacsony forgalmára a kivezetés mellett döntöttünk. A lépés segít csökkenteni ügyviteli kiadásainkat és a jegyzéssel kapcsolatos költségeinket. A vállalatirányítási rendszer minőségével és a gazdálkodás áttekinthetőségével szemben támasztott magas követelmények terén változatlanul elkötelezettek maradunk részvényeseink felé."

A Telekom Austria május 4-én nyújtja be kivezetési kérelmét a tőzsdefelügyeletnek, és ez a várakozások szerint május 14-én hétfőn lép majd hatályba, amely napon megszűnik a kereskedés a Telekom Austria ADS papírokkal.

A Telekom Austria kelet- és közép-európai terjeszkedésre kíván összpontosítani, amelynek finanszírozásához 2,65 milliárd euró forgóeszköz áll rendelkezésére. Amennyiben nem állnak rendelkezésre kifizetődő befektetési lehetőségek az elkövetkező 24 hónap folyamán, részvényeinek akár 10 százalékát is visszavásárolja. A társaság legfőbb célja egyensúlyt teremteni a részvényesek magas osztalékfizetéssel való javadalmazása és a részvény-visszavásárlások között. Osztalékalapját az adózott eredmény 65 százalékán kívánja tartani, 2007 és 2010 között 1,4 milliárd euró osztalék kifizetésre számít. Forgalma ezalatt az idő alatt évi 1,0-1,5 százalékkal emelkedik majd, EBITDA eredménye pedig 1,5-2,0 százalékkal. Adózott eredményének növekedési üteme meghaladja majd a 10 százalékot.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció