Májusban Budapest a projektmenedzsment világ fővárosa

A nemzetközi Projektmenedzsment Intézet (Project Management Institute, PMI) 2007. május 14-16-e között Budapesten tartja kongresszusát, amelyre már előzetesen minden hely elkelt, s a világ minden részéről 800 projektmenedzser érkezik fővárosunkba.
Szalay Imre, a PMI hazai tagozatának elnöke elmondta, hogy a PMI Global Congress-hez kapcsolódva számos rendezvény színhelye lesz Budapest. A konferencia előtt a különböző országok szakmai szervezetei (a  PMI tagozatok) vezetőségei jönnek össze tapasztalatcserére, illetve találkozóra a PMI világszervezet elnökségével.  A konferencia után pedig egy-egy témában mélyebben elmerülni szándékozók számára szemináriumokon lehet a projektmenedzsment szakmai rejtelmeiről tanulni. Lesz meg egy rendezvény, ahol a projektmenedzsmentnek a képzési rendszerekben való oktatását vitatják meg a hazai és más országok felsőoktatási intézményeinek képviselőivel.

Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség, a legnagyobb hazai projektmenedzsment szervezet elnöke szerint a kongresszus lehetőség a magyar projektmenedzserek számára, hogy szakmánk, amely sokszor a háttérben és nem látványosan ér el kiemelkedő eredményeket, egy időre mégis a figyelem középpontjába kerülhessen.

A projektmenedzsereket tömörítő világszervezet, a PMI (www.pmi.org) magyarországi tagozata öt éve alakult meg (www.pmi.hu).
A magyarországi szervezet tagsága az alapítás óta 30-ról 120-re nőtt, a Projektmenedzsment Professional (PMP) minősítettek száma megduplázódott, egyre inkább kiválasztási kritérium a PM minősítés egy-egy munka elnyeréséhez. A hagyományos havi klubnapok, és az idén tizedik alkalommal megrendezett éves nagy konferencia (PM Fórum – Projektmenedzsment  a gazdaságban) mellett évente kétszer 150-200 fős projektmenedzsment rendezvényt szervez a hazai PMI tagozat, Körkapcsolás címen. A hazai projektmenedzser szakma összefogásával és közreműködésével, az Akadémiai Kiadó gondozásában megszületett a PMBOKŽ Guide (az összefoglalt projektmenedzsment tudás) magyar nyelvű kiadása.

A PMBOKŽ Guide (A Guide to the Project Management Body of Knowledge) a projektvezetők bibliájának is tekinthető. Elterjedtségére jellemző, hogy az eddigi összesen három kiadása a különböző nyelvű fordításokat is figyelembe véve több mint kétmillió példányban kelt el szerte a világon. A könyv alapmű a PMP nemzetközi minősítés megszerzéséhez is.

A mostani konferencia szervező bizottságában a magyar PMI képviselői is résztvettek, s a PMI magyar tagozat és a PMSZ is segítette a szervezést, propagálást.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció