A Telekom filmtámogatási pályázata folytatódik

A sikeres pályázati fordulót követően újabb lehetőséggel élhetnek a kortárs magyar filmkészítők a Telekom jóvoltából.

A Telekom ez év májusában pályázatot írt ki magyar filmalkotások elkészítésének támogatására. A beérkezett nagy számú játék-, dokumentum-, ismeretterjesztő- és természetfilm nevezésből a szakmai grémium 20 támogatandó filmet választott ki, amely alkotások között összesen 150 millió forint kerül kiosztásra.
A Telekom a sikeres pályázatot követően a mai napon újabb pályázatot ír ki – élve a lehetőséggel, hogy a magyarországi filmgyártást az állam társasági adókedvezménnyel támogatja, így a vállalat a fizetendő társasági adójának törvényes előírásoknak megfelelő hányadát a filmgyártás támogatására fordíthatja.
Az újabb, 2011. október 14-ig tartó pályázaton a vállalat a Filmtörvény 2.§ 10. pontjának megfelelő, közvetett támogatásban részesíthető filmekhez nyújt segítséget, amely – akár több tízmillió forint nagyságrendű – összeg a film költségvetésének a 20 százalékát teheti ki.

A részletes pályázati feltételek a www.telekom.hu Társadalom és környezet oldalán (http://www.telekom.hu/tarsadalom_es_kornyezet/tarsadalom/hosszu_tavu_tamogatasok/filmtamogatasi_palyazat) olvashatók.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció